Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Equip bug (1-scene CMS)
#1
Sad 
Hello :)


I have huge problem with CMS. I'm using it for a very long time and just recently realised that it has a big bug inside.
When i change equipment of 1st actor everything is ok. But when i try that with others bug appears.
Somehow script "thinks" that all of them are 1st actor only with different equipment. It shows 1st actor status no mutter which one i choose.
Also i can unequip things from others but i can't equip it back if 1st actor class can't carry them.

It looks like that:

Everything's ok here
[Image: image.png]

Here we have Gloria's eq with Aluxes status
[Image: image.png]

And here that after unequipping mace there is no option for equip it (because aluxes cant)
[Image: image.png]

I'm using 1-scene CMS Alternative by LegACy
I checked oryginal demo, same bug there.
Code is to long to post so im posting link to demo:
1-Scene CMS Alternative
Or You can check codes from this mirror topic:
Equip bug (1-scene CMS)


I've found different verion of this script - 1-Scene CMS 1.03 and there is no such bug. But i dont know much about scripting. I tried for few hours to somehow transport "good" code to the bugged script but i failed. :(


Here is second one code:
http://avangs.info/rgss_xp/251699

[Image: image.png]
Reply }
#2
One thing I don't understand is why you didn't start using the script version 1.03 then. If there's a newer version available, then you'd use it, right? Why haven't you replaced the old version by now? Or you just post this new version right below the whole CMS script section.
"For God has not destined us for wrath, but for obtaining salvation through our Lord Jesus Christ," 1 Thessalonians 5:9

Maranatha!

The Internet might be either your friend or enemy. It just depends on whether or not she has a bad hair day.

[Image: SP1-Scripter.png]
[Image: SP1-Writer.png]
[Image: SP1-Poet.png]
[Image: SP1-PixelArtist.png]
[Image: SP1-Reporter.png]

My Original Stories (available in English and Spanish)

List of Compiled Binary Executables I have published...
HiddenChest & Roole

Give me a free copy of your completed game if you include at least 3 of my scripts! Laughing + Tongue sticking out

Just some scripts I've already published on the board...
KyoGemBoost XP VX & ACE, RandomEnkounters XP, KSkillShop XP, Kolloseum States XP, KEvents XP, KScenario XP & Gosu, KyoPrizeShop XP Mangostan, Kuests XP, KyoDiscounts XP VX, ACE & MV, KChest XP VX & ACE 2016, KTelePort XP, KSkillMax XP & VX & ACE, Gem Roulette XP VX & VX Ace, KRespawnPoint XP, VX & VX Ace, GiveAway XP VX & ACE, Klearance XP VX & ACE, KUnits XP VX, ACE & Gosu 2017, KLevel XP, KRumors XP & ACE, KMonsterPals XP VX & ACE, KStatsRefill XP VX & ACE, KLotto XP VX & ACE, KItemDesc XP & VX, KPocket XP & VX, OpenChest XP VX & ACE
Reply }
#3
This is not the same script. Base is same but first one is "transformed". It looks totally different. In fact, Alternative version is later one.
Second thing is that i adapted whole game to Alternative version, im making it for years. For the most time there is one actor or temporary ones so i didn't detect this bug earlier :/

Maybe someone have contact to the author? He fixed it but all links to fixed one are dead :/
Reply }


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
   using $scene during battles Keeroh 5 8,182 01-17-2018, 04:31 PM
Last Post: Keeroh
   A fourth column in MOG Scene Item Laura V1.2 Noctis 13 18,616 11-27-2016, 05:12 PM
Last Post: DerVVulfman
Bug Help with a Scene Equip Iqus 7 7,594 03-05-2014, 05:40 PM
Last Post: MechanicalPen
   Using animations in a scene (unrelated to battles and maps) PK8 4 8,422 11-17-2009, 10:54 AM
Last Post: PK8
   Timing problem with damage shown on the screen - Scene Battle mageone 2 5,980 10-20-2009, 06:22 PM
Last Post: mageone
   [Resolved] Equipment Scene Problem Yin 4 6,819 08-29-2009, 11:01 PM
Last Post: Yin



Users browsing this thread: